Moje linecké cukroví bylo vyráběno s láskou a z poctivých surovin, nechybělo máslo, žloutek ani domácí džem. Přesto (nebo právě proto) se nikdy nerozplývalo na jazyku, jak bych si přála.
Až jednou k nám dorazilo báječné cukroví, které děti v celé naší rodině posléze nazývaly linecké-babičky-ostravské. Místo másla hera, žádné vajíčko – a fungovalo to. Doporučuji, stačí péct na poslední chvíli, nepotřebuje rozležet.
Až jednou k nám dorazilo báječné cukroví, které děti v celé naší rodině posléze nazývaly linecké-babičky-ostravské. Místo másla hera, žádné vajíčko – a fungovalo to. Doporučuji, stačí péct na poslední chvíli, nepotřebuje rozležet.
Suroviny:
- 350 g hladká mouka (část může být celozrnná mouka)
- 100 g cukr moučka
- 210 g hera (může být i o trošku víc – záleží na mouce)
- vanilkový cukr
Postup:
Vypracovat těsto, nechat odpočinout v chladu. Vyválet plát a vykrajovat tvary, upéct. Po vychladnutí potírat džemem a slepovat, případně lehce obalit v cukru (moučka plus vanilkový).
Varianta:
Do těsta přimíchat hrst mletých oříšků a tvarovat rohlíčky. Po upečení vychladit a namáčet konce do čokoládové polevy.
A máte natotata dva druhy!
Žádné komentáře:
Okomentovat