pondělí 14. prosince 2015

Linecké bez rizika

Moje linecké cukroví bylo vyráběno s láskou a z poctivých surovin, nechybělo máslo, žloutek ani domácí džem. Přesto (nebo právě proto) se nikdy nerozplývalo na jazyku, jak bych si přála. 

Až jednou k nám dorazilo báječné cukroví, které děti v celé naší rodině posléze nazývaly linecké-babičky-ostravské. Místo másla hera, žádné vajíčko – a fungovalo to. Doporučuji, stačí péct na poslední chvíli, nepotřebuje rozležet.




Suroviny:


  • 350 g hladká mouka (část může být celozrnná mouka)
  • 100 g cukr moučka
  • 210 g hera (může být i o trošku víc – záleží na mouce)
  • vanilkový cukr

Postup:


Vypracovat těsto, nechat odpočinout v chladu. Vyválet plát a vykrajovat tvary, upéct. Po vychladnutí potírat džemem a slepovat, případně lehce obalit v cukru (moučka plus vanilkový).


Varianta:


Do těsta přimíchat hrst mletých oříšků a tvarovat rohlíčky. Po upečení vychladit a namáčet konce do čokoládové polevy.

A máte natotata dva druhy!

Žádné komentáře:

Okomentovat