Zkombinovala jsem několik receptů a tento mi vyhovoval nejvíc.
Spěchala jsem s dokončením své limonády, která mi vesele kvasila na slunci, a dopadlo to dobře. Takže až přijde čas bezového květu, můžete mě následovat, je to jednoduché.
Spěchala jsem s dokončením své limonády, která mi vesele kvasila na slunci, a dopadlo to dobře. Takže až přijde čas bezového květu, můžete mě následovat, je to jednoduché.
Suroviny:
- 5 l převařená voda
- 15 až 20 květů bezu
- 750 g cukr
- 2 citrony s kůrou, bez pecek, nakrájet
Převařenou vodu částečně ochladit, rozmíchat v ní cukr, přidat ostatní suroviny.
Dát do 5l láhve (a jedné menší, je toho více), uzavřít pomocí
pergamenu nebo celofánu a nechat na slunci kvasit po dobu 8 dní. (Kvašení je
nutné, musí totiž vzniknout mírně perlivý nápoj.) Pak přefiltrovat, stočit do
lahví, uzavřít a dát do chladu, ledničky nebo sklepa. Během pár
dní se limonáda vyčistí, i když pitná (a chuťově vynikající) je hned. Doporučuji
přidat do sklenic ještě trochu citronové šťávy, příp. ještě zředit vodou. A vychladit!
Pár květů, které potřebujete na tuto limonádu, najdete na každém bezovém keři.

Žádné komentáře:
Okomentovat